Nieuws/Lifestyle
795170
Lifestyle

Kia Cee’d-familie bijgeschaafd

Kia heeft de Cee'd, Pro_Cee'd en Cee'd Sportswagon bijgeschaafd, maar de verschillen zijn zo klein dat ze haast niet zichtbaar zijn. Belangrijkste vernieuwingen vinden onderhuids plaats.

Kia voorziet de Cee’d van gewijzigd bumperwerk, een nieuwe grille met een andere honingraatstructuur en hertekende mistlampen met chroomomlijsting. Ook de lichtunits zijn iets gewijzigd en in het interieur worden hoogwaardigere materialen gebruikt en past Kia betere geluidsisolatie toe. De technici van de Koreaanse autobouwer hebben eveneens het stuurgedrag directer gemaakt en een torque vectoring systeem geïnstalleerd, dat onderstuur beperkt door in bochten het binnenste wiel af te remmen. Opties zijn Blind Spot Detection en Rear Cross Traffic Alert en in de herfst levert Kia ook digitale radio (DAB+).

Driecilinder

In de herfst is het ook tijd voor een nieuwe 1,0 liter geblazen driecilinder in de smaken 100 of 120 pk. De driepitter wordt gekoppeld aan een zeventraps DCT-automaat met dubbele koppeling. De versnellingsbak is door Kia’s Research en Development-afdeling van Namyang ontwikkeld en kan een maximaal koppel van 300 Nm verwerken. De transmissie wordt ook leverbaar op de 133 pk sterke 1.6 CRDi-dieselmotor die in het vervolg geen 265 maar 285 Nm trekkracht levert. De 1.6 CDRi en een 1.6 GDi (135 pk) zijn vanaf juli te bestellen. Op de driepitter is het dus langer wachten.

Andere turbo voor GT's

De Cee'd GT en Pro_Cee'd GT worden in deze vernieuwingskuur niet vergeten. Kia geeft de sportmodellen een nieuw stuurwiel met een afgevlakte onderzijde en een elektronische sound generator dat het motorgeluid benadrukt in het interieur. Nog belangrijker is dat de GT’s een andere turbo krijgen waarbij er meer turbodruk voorhanden is bij lagere toerentallen.

De prijs begint bij 21.195 euro voor de 1.6 GDi. Dieselen kan vanaf 23.695 euro. Voor de Cee'd Sportswagon geldt een meerprijs van 1.000 euro.