Nieuws/Lifestyle
795224
Lifestyle

Rose McGowan ontslagen na kritiek op seksisme

Actrice Rose McGowan is door haar agentschap op straat gezet nadat ze kritiek had op een script van een film van Adam Sandler.

"Ik ben net ontslagen door mijn zeurende agent omdat ik me uitsprak over de onzin in Hollywood. Hahaha", schrijft de Planet Terror-actrice op Twitter. Eerder deelde ze een beschrijving uit een script van een film van Adam Sandler. Daarin stond dat de actrice voor de rol haar borsten goed zichtbaar moet maken en dat het aan te raden is een push-up bh te dragen.

McGowan vond de oproep dom en seksistisch, legde de actrice eerder deze week uit aan E! News. "Het gaat vooral om de institutionele domheid en institutionele infantilisering van actrices. Alsof een actrice niet haar best gaat doen." Haar kritiek viel niet in de smaak bij haar managers zo blijkt nu; Hollywood is nou eenmaal niet vies van een beetje seksisme, vertelt ze. "Toen ik mijn eerste film deed vertelde mijn agent dat ik lang haar moest hebben zodat mensen me in deze stad seks met me zouden willen en me zouden inhuren. Ik was toen 17 jaar oud."