Nieuws/Lifestyle
796069491
Lifestyle

Recept: poffertjes met... kreeft?

Het signatuurgerecht van topchef Patrick ’t Hart van Zeezout in Rotterdam: poffertjes met kreeft! Een ongewone combinatie, en daarom juist zo lekker. Zo maak je het:

Ingrediënten (4 pers.):

1 kleine verse kreeft

1 l witte wijn

takje tijm, takje rozemarijn

1 ui in kwarten

2 laurierblaadjes

20 peperkorrels

1 geplette knoflookteen

schepje zout

Bereiding:

Trek van bovenstaande ingrediënten (behalve kreeft) een court bouillon en kook daarin de kreeft 3 min.

Haal scharen eraf en kook die nog 2 min. extra.

Spoel kreeft af met koud water, haal het vlees uit staart en scharen en verdeel in 20 stukjes.

Zet apart.

Poffertjes

230 gr bloem

16 gr bakpoeder

1 tl baking soda

1 tl zout

1 tl suiker

2 eieren

30 gr gesmolten boter

Pam coating spray

Bereiding:

Mix bovenstaande ingrediënten (behalve coating spray) tot poffertjesbeslag.

Verhit gietijzeren poffertjespan en vet in met Pam coating spray.

Vul pan met het beslag zodat 20 rondjes helemaal vol zitten.

Als de poffertjes vanonder lichtjes bruin beginnen te kleuren leg dan op elk poffertje een stukje kreeft en draai ze rond, zodat u een rond poffertje krijgt en geen platte.

Als de poffertjes aan beide kanten een mooie bruine kleur hebben zijn ze klaar.

Crème fraîche

100 gr crème fraîche

1 tl gehakte peterselie

1 tl gesneden bieslook

1/3 tl knoflookpulp

peper en zout

Bereiding:

Meng bovenstaande ingrediënten en klop met een garde op als slagroom.

Serveer deze saus in een bakje en serveer bij de poffertjes.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop