Nieuws/Lifestyle
796125
Lifestyle

Productievolume Mercedes E-Klasse boven 13 miljoen

Terwijl Mercedes zich achter de schermen voorbereidt op de volgende generatie E-Klasse, heeft de huidige editie er voor gezorgd dat de cummulatieve productieteller van de executive middenklasser de 13 miljoen-grens heeft gepasseerd.

De 13 miljoen eenheden komen op conto van verschillende generaties. Mercedes start met tellen in 1947, maar de aanduiding E-Klasse wordt pas sinds 1993 gebruikt. Het huidige type, de vierde generatie met de E-benaming, is sinds 2009 leverbaar en wordt in vijf carrosserievarianten geleverd. De in Nederland bekende sedan, Estate, Cabrio en Coupé kennen in China een broertje, de versie met verlengde wielbasis. Mercedes bouwt de productlijn op slechts twee plaatsen in de wereld. De hoofdfabriek staat in Duitsland, Sindelfingen om precies te zijn. De tweede faciliteit waar de auto van de band rolt staat in China.

Bestseller

Met een productievolume van 13 miljoen eenheden is de E-Klasse de meest verkochte Mercedes ooit. Vorig jaar werden 257.571 units geleverd. De beste verkoopmarkten zijn de Verenigde Staten en China, waar momenteel één op de twee sedans wordt afgezet.

Opvolger

Mercedes lanceert in januari 2016 op de autoshow in Detroit de nieuwe editie. Dat wordt een compleet nieuw model met nieuwe technieken. De sedan bijt de spits af, gevolgd door de Estate. De cabriolet en Coupé verschijnen in een later stadium.