Nieuws/Lifestyle
796234
Lifestyle

Nieuwe 'Grey' niet geschaad door kritiek

Fifty Shades-auteur E.L. James hoeft zich geen zorgen te maken om de kritiek op haar nieuwe boek. De exemplaren van Grey vliegen alsnog de winkel uit.

Grey is in de VS in een paar dagen tijd al meer dan 1,1 miljoen keer verkocht. Het boek verscheen vorige week en hoort bij de 50 Shades of Grey-reeks die een paar jaar geleden enorm scoorde.

Het nieuwe boek gaat over de ontmoeting tussen multimiljonair Christian Grey en de onschuldige Anastasia Steele. Grey laat haar kennismaken met de wereld van SM. De eerdere boeken werden verteld vanuit het perspectief van Anastasia. Het nieuwe boek beschrijft de gebeurtenissen gezien door de ogen van Grey. Ook komt de lezer meer te weten over zijn achtergrond.

Op Twitter heeft E.L. James er vlak na het verschijnen van het nieuwe boek flink van langs gekregen. Ze werd een luie schrijfster genoemd omdat ze haar eerste boek gewoon nogmaals uitbrengt met slechts een paar aanpassingen. Ook vonden lezers dat het verschil tussen Greys gedachten en wat hij daadwerkelijk zegt zo klein, dat het nieuwe boek niet veel toevoegt.

Maar de kritiek heeft de verkoop duidelijk niet geschaad. In de VS is het boek alweer toe aan de vijfde druk. De eerdere drie delen gingen in totaal meer dan 125 miljoen keer over de toonbank. De Nederlandse vertaling van Grey verschijnt binnenkort.