Nieuws/Lifestyle
798546
Lifestyle

Opvolger Citroën DS4 mogelijk een sedan

Citroën stapt mogelijk voor de opvolger van de DS4 over op een andere carrosserievorm. De Fransen zouden van plan zijn om de vijfdeurs hatchback te vervangen door een vierdeurs sedan, zo heeft Autovisie vernomen.

In gesprek met Autovisie bevestigde Citroën al eerder dat de DS4 zijn ”verkoopverwachtingen niet waar maakt”. Maar de zegsman liet toen ook weten dat de DS4 ”een goed concept met meer potentieel" is. Hij legde uit dat auto niet goed in de markt is gezet. Het model is Citroëns interpretatie van de vierdeurs coupé in plaats van een traditionele hatchback en de consument heeft die boodschap niet goed begrepen.

Revival

Maar nu blijkt dat de DS4 wellicht een échte sedan met het lijnenspel van een coupé wordt. Twee onafhankelijk van elkaar gesproken topfunctionarissen van DS benadrukken in hun gesprek met Autovisie dat in het C-segment de sedan aan een revival bezig is, wat te danken is aan premiummodellen als de Mercedes CLA en Audi A3 Sedan. DS wil zich ontplooien tot premiummerk. Daarnaast behoort China tot een van de belangrijkste afzetgebieden en juist in dat land is de sedan een populaire carrosserievariant.

Facelift

Voordat de DS4 wordt vervangen ondergaat het model eerst een facelift, waarbij onder andere de Double Chevron plaatsmaakt voor DS-emblemen wat de autobouwer recent ook op de DS5 heeft doorgevoerd. De volgende generatie laat nog enkele jaren op zich wachten, aangezien het huidige model pas sinds 2011 verkrijgbaar is.