Nieuws/Lifestyle
798689
Lifestyle

760i krijgt opgewaardeerde V12-motor

BMW 7 Serie ook met viercilinder dieselmotor

De eerste BMW 7 Serie met een viercilinder motor is aangekondigd. De Duitse autobouwer gaat de krachtbron aanbieden in de 740e, waarbij het blok dan wordt gecombineerd met een elektromotor. Daar blijft het echter niet bij. De fabrikant zal ook met een conventionele viercilinderaandrijflijn in het topmodel komen.

In de 740e past BMW een viercilinder benzinemotor toe, maar op een versie met alleen een viercilinder benzinemotor hoeven we volgens het autoconcern niet te rekenen. ”Uitgesloten”, laat een van de woordvoerders van het merk weten. ”Een viercilinder benzinemotor komt er niet, uitgezonderd de hybride-aandrijflijn." De zegsman benadrukt echter ’benzinemotor’. Komt er dan wel een vierpits dieselmotor? Ja, die heeft BMW wel op de agenda staan. Wanneer BMW met de motorisering komt, is nog niet bekend. De verwachting is dat de versie volgend jaar het leveringsprogramma verrijkt. De benaming van de uitvoering is nog niet bekend. Gezien de huidige typenamen, zal 725d een mogelijkheid zijn.

760i

De nieuwe 7 Serie komt in oktober 2015 op de markt. De fabrikant start met de benzine-uitvoeringen 740i en 750i. Daarnaast komt een 730d. De plug-in hybrid, door BMW 740egedoopt, staat voor juli 2016 op de agenda. In diezelfde maand voegt de autobouwer ook de 760i aan het leveringsprogramma toe. Het topmodel krijgt een aangepaste versie van de V12-motor onder de kap. In de basis is het blok gelijk aan de krachtbron uit de laatste 7 Serie. Volgens een woordvoerder van de fabrikant vragen met name de Verenigde Staten en China om het V12-topmodel. Andere belangrijke markten zullen het Midden-Oosten, Japan en Rusland zijn.