Nieuws/Lifestyle
798924
Lifestyle

Pinkpop-gevoel fier overeind

Nee, het nieuws dat Foo Fighters zondag niet komt, overschaduwde gelukkig niet de tweede Pinkpop-dag. Daarvoor was het programma simpelweg te goed.

Boven alles uit torende vandaag natuurlijk Robbie Williams, ofwel de ultieme showman. Kon hij de hoge verwachtingen waarmaken? Moeiteloos!

Dat begin alleen al. Met Let me entertain you zette de Brit meteen de toon. Een mash-up van We will rock you en I love rock-'n-roll bruiste vervolgens, terwijl gas terug ook prima ging, getuige Come undone. Met zijn zilveren mohawk en zijn gouden glimlach kwam de 'Robster' overal glorieus mee weg. Of Pinkpop nog van hem hield, vroeg hij. Dat bleek uit alles. Ook al deed hij zijn best om deze of gene te beledigen, maar altijd - nou ja, meestal - met een knipoog. 

U2, een stukje Oasis, Williams draaide zijn hand er niet voor. Een échte showman... Wat ons betreft mag Robbie om de twee jaar naar Limburg komen.

Vóór hem waren het vooral de Nederlanders die imponeerden in Landgraaf. Dotan als eerste. De Amsterdammer debuteerde op Pinkpop en deed dat op het hoofdpodium met verve. Anouk flikte niet veel later hetzelfde, zij het dat het al haar zesde keer op de driedaagse was. Kensington had een plek op het Main Stage verdiend. Die band was te goed voor het kleinere 3FM Stage; hun publiek te groot voor dat deel van de weide.

Opmerkelijk op het affiche was uiteraard ook de komst van Avicii. De Zweedse house- en hit-dj bouwde een pracht van een feest. Al hield het publiek de blik wel heel erg lang naar voren gericht, waar toch echt niet meer te zien was dan een drukke man achter een draaitafel. Gelukkig had Avicii 'Hey brother' nog. En dance op Pinkpop: ja dus.