Nieuws/Lifestyle
798938
Lifestyle

Oranje boven in Landgraaf

Het nieuws dat Foo Fighters morgen niet naar Pinkpop komt, kwam hard aan in Landgraaf. Uitgerekend de Nederlandse acts trokken het festival uit haar dipje.

Anouk stond nog maar net op het hoofdpodium toen het slechte nieuws bekend werd gemaakt. De rockdiva liet zich er niet door van de wijs brengen en deed waarvoor ze kwam: imponeren. Met klassiekers als Nobody's wife, het uitbundige Girl en het ijzersterke Three days in a row en een gastoptreden van Douwe Bob, waarmee ze hun duet Hold me zong.

Anouk toonde zich een volleerd en volmaakt artieste, die op geen foutje te betrappen was. Ze kwam, zag en overwon en zo mag ook haar zesde Pinkpop-optreden de boeken in als geslaagd.

Hetzelfde kan gezegd worden over de show van Kensington, al was het pas hun tweede keer op Pinkpop. De organisatie had de Utrechters het 3FM Stage gewezen. Maar daar was het misschien nog wel drukker dan toen vorig jaar daar Stromae speelde. Dit was meteen het enige smetje op het verder extreem hitgevoelige optreden: hier hadden meer mensen van kunnen genieten.

Voor Pinkpop was de komst van de Nederlanders vandaag ('s middags 'zegevierde' Dotan al op het hoofdpodium) een opsteker. Richting de finale met Avicii en Robbie Williams was die mentale boost na de commotie rond Dave Grohl meer dan welkom.