Nieuws/Lifestyle
799188
Lifestyle

Alpine Celebration bijna gelijk aan productieversie

Zestig jaar Alpine mag op een bijzondere manier gevierd worden. Het is bovendien extra reden voor feest omdat Alpine terug op de markt komt. Deze Alpine Celebration Concept heeft daarom een dubbelfunctie. Het is niet alleen een feestnummer, maar ook een voorproefje op wat komen gaat.

Alpine heeft het design met klassieke Alpines in het achterhoofd ontworpen. De liefhebber zal er direct de legendarische A110 in herkennen. Het lijnenspel, de manier waarop de achteruit is gemonteerd, de welvingen in de motorkap en de twee extra lichtunits vooraan refereren direct aan die A110. Maar het is een studiemodel, dus waarschijnlijk gaat een groot deel van het design de prullenbak in. Of niet? Nee! Volgens Alpine is het design van de Celebration voor negentig procent gelijk aan de productieversie die volgend jaar op de markt komt.

Middenmotor

Uiteraard is de Alpine Celebration met middenmotor in de typische blauwe kleur gespoten en heeft hij hier en daar een vleugje oranje voor het contrast. Hoewel de A110 overheerst in het ontwerp, heeft Alpine ook gekeken naar de modellen M63, M64, M65, A210 en de A220. Alpine heeft overigens geen schreeuwend design willen creëren. Volgens de dochteronderneming van Renault ontstaat schoonheid door eenvoud. Technische details geeft Alpine helaas niet vrij, behalve dan dat er koolstofvezel is gebruikt voor de bodypanelen.

Lees alle details en bekijk alle foto's op autovisie.nl!