Lifestyle/Reizen
799437131
Reizen

Lijstje: 7 x veilige Europese landen om nu naartoe te reizen

Bij het uitkiezen van een vakantiebestemming zijn een aantal factoren voor veel mensen belangrijk. Is het een beetje betaalbaar? Kindvriendelijk? Is er genoeg te zien en te doen? Ook de veiligheid is van belang. Maar welke landen in Europa zijn nou het meest veilig om naartoe te reizen?

Forbes Advisor, een vergelijkingssite voor reisverzekeringen, heeft uitgezocht welke Europese landen op het gebied van veiligheid de beste keuze zijn voor een reis in 2022.

Om tot de ranglijst te komen zijn een aantal gegevens geanalyseerd. Zo is er onder meer gekeken naar de misdaadcijfers, de kwaliteit van de gezondheidszorg en de mate van milieuvervuiling.

Bovenaan de lijst volgens de vergelijker: Zwitserland. Dit land heeft een score van 88,3 gehaald (van de 100) en doet het vooral goed omdat het een goed zorgsysteem zou hebben. Ook het feit dat Zwitserland over het algemeen uitstekend zwemwater en een indrukwekkende natuur heeft, heeft bijgedragen aan de nummer 1-positie.

Op nummer twee staat Slovenië (score van 82,3) vanwege het relatief lage aantal moorden en het hoge aantal mooie badplaatsen. De top 3 wordt compleet gemaakt door Portugal (82,1). Dit land heeft relatief gezien een laag vervuilingsniveau. De waterkwaliteit en het niveau van de gezondheidszorg is volgens Forbes Advisor hoog.

De volledige ranglijst bestaat uit zeven landen en ziet er als volgt uit:

1. Zwitserland, 88.3

2. Slovenië, 82.3

3. Portugal, 82.1

4. Oostenrijk, 81.4

5. Duitsland, 81.2

6. Spanje, 78,8

7. Tsjechië, 76.6