Nieuws/Lifestyle
802035
Lifestyle

‘Pagani werkt aan speciale Huayra’

Pagani zou achter de schermen aan een speciale uitvoering op basis van de Huayra werken. De supercar fungeert als jubileummodel om honderd exemplaren van de Huayra te vieren, zo heeft de website Autogespot vernomen.

De oplage van de Huayra Coupé is beperkt op honderd exemplaren. Alle exemplaren zijn al verkocht, alleen heeft Pagani er momenteel ongeveer 75 gebouwd. De productie van de laatste 25 units wordt later dit jaar afgerond. Daarna moet er een speciale Huayra op de markt in een oplage van twintig stuks. Het prijskaartje moet beduidend hoger liggen dan Pagani momenteel voor de Huayra vraagt. Er wordt zelfs gesproken over 2,5 miljoen euro, terwijl Pagani voor de reguliere Huayra 1,3 miljoen euro vraagt. De uitvoering moet een speciale bodykit krijgen die met het oog op het circuit is ontwikkeld.

Huayra Roadster

Als de productie van die Special Edition is afgerond, volgt de Huayra Roadster die net als de coupé in een oplage van honderd stuks wordt gebouwd. De Huayra Roadster krijgt net als de coupéversie een carbon-titanium frame. "Het materiaal is zo stijf dat we geen aanpassingen hoeven te doen om de stijfheid te behouden. Sterker nog, we kunnen het gewicht laten afnemen", zegt Luca Venturi, woordvoerder van Pagani. Net als de coupé krijgt de Huayra Roadster de bekende M158 V12 twinturbomotor van AMG, alleen voldoet die niet zoals nu aan de Euro5-emissienorm, maar aan Euro6. Volgend jaar maart debuteert de Huayra Roadster op de autoshow van Genève.

Opvolger van Zonda

De Huayra kwam in 2012 op de markt als opvolger van de legendarische Zonda. Pagani heeft opvallend veel exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. Ongeveer veertig stuks zijn er verkocht in de VS.