Nieuws/Lifestyle
80435375
Lifestyle

Recept: one pot pasta met platvis (van topkok Peter Gast)

Bij topkok Peter Gast is de one pot pasta thuis altijd groot een succes. Helemaal met een stukje vis erbij. Benieuwd hoe je het maakt? We delen het recept met je.

Nodig voor 4 personen:

300 gr spaghetti (De Cecco)

1 groentebouillonblokje

3 knoflooktenen

2 takjes basilicum

1 theel oregano

2 fijngesneden witte uien

100 gr pomodori-tomaten in blokjes

100 gr gehalveerde cherrytomaten

water

100 gr geraspte Parmezaan

peper en vlokkenzeezout (Maldon)

1 fijngesneden bosui

Stop alle ingrediënten (behalve kaas, bosui, peper en zout) in een pan. Voeg water toe tot alles nét onder staat en breng aan de kook met deksel erop. Zodra het kookt, deksel eraf en op laag vuur onder regelmatig roeren laten indampen tot de pasta gaar is. Breng op smaak met kaas, peper en zout. Garneer met bosui.

Platvis

1,5 kg platvis van het seizoen

3 eetl olijfolie

1 bosje bonenkruid

3 geplette knoflooktenen

1 sjalot in ringen

1 citroen in schijfjes

50 gr roomboter in stukjes

peper en vlokkenzeezout

bakpapier

Pak vis en alle gemengde ingrediënten in bakpapier in en leg het pakketje 40 min. in de oven op 180 graden.

Sauce Vierge

3 eetl olijfolie

1 eetl zwarte olijven in schijfjes

1 eetl kappertjes

1 eetl tomaat in blokjes

5 gescheurde basilicumblaadjes

Roer alles goed door elkaar tot een mooie saus. Verdeel pasta en platvis over 4 warme borden en schep saus eroverheen.