Dagrecept: Courgettesoep met feta of zalmsnippers

Reza Bakhtali

in Culinair

We kwamen hem gisteren al in spaghetti-vorm tegen, vandaag krijgt de courgette een hoofdrol! Het is een van mijn favoriete groenten, al is het officieel een vruchtgroente, net als aubergine en tomaat trouwens. Het kan geen toeval zijn dat die drie het samen zo goed doen in de keuken. Onderstaande courgettesoep staat in een handomdraai op tafel.

Nodig voor 4 personen:

- 1 ui (gesnipperd)

- 2 knoflookteentjes (fijngehakt)

- 500 g courgette (in grove stukken)

- 3 aardappelen (geschild, in blokjes)

- 2 el olie

- 750 ml groentebouillon

- 150 g slagroom/kookroom

- peper, suiker, zout en wat druppels citroensap (naar smaak)

Optioneel: verkruimelde feta of gerookte zalmsnippers

Bereiding

Verhit olie in een pan en fruit de gesnipperde ui, knoflook, stukken courgette en aardappelblokjes 3 tot 4 minuten. Blus af met de groentebouillon en doe het deksel op de pan. Laat tot 10-15 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer en roer de room er door. Breng naar wens op smaak met zout, peper, een paar druppels citroensap en een beetje suiker. Verdeel de courgettesoep over de borden en garneer eventueel met rauwe geraspte courgette. Je kunt ook verkruimelde feta of gerookte zalmsnippers toevoegen, hou dan wel rekening met de hoeveelheid zout die je toevoegt. Heerlijk met een stokbroodje ernaast.

Vrij nieuwsbrief

Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

Bekijk meer van