Lifestyle/Culinair
808438803
Culinair

Recept van de dag: rijstpudding

Zo, en nu een echte geheime liefde, namelijk rijstvla. Of beter pudding. De ultieme afsluiting van de zoete zomer. Dat je na het eten zegt: laat het nu maar herfst worden.

Nodig voor vier blije mensen:

•125 gr toetjesrijst (gebroken rijst)

•5 dl volle melk

•1 vanillestokje

•50 gr boter

•60 gr suiker

•2 eieren, gesplitst

•10 abrikozen of nectarines met kookvocht

•1 eetl abrikozenlikeur

•2 eetl abrikozenjam

•sap van ½ citroen

Bereiding:

Je begint met abrikozen. Wilde, gewone, je mag ook stevige nectarines nemen. Schillen, doorsnijden, pit eruit. Vijf minuten koken in water met suiker. Of haal een blikje.

Laat de rijst zachtjes 20 minuten in ruim water koken en giet dan af. Trek een vanillestokje in de melk, 15 minuten. Net niet laten koken. Vanille eruit, de suiker erin oplossen en dan de rijst erbij. Roer er de boter door en laat afkoelen. Klopt dan de dooiers van de eieren op en meng dat door de rijstmelk. Klop de eiwitten stijf (snufje zout), spatel door het rijstmengsel.

Vet een ovenschaal in. Doe de helft van het mengsel hierin. Leg er de vruchten op. Dek af met de rest van de rijst. Dat mag 25 minuten, met deksel in de oven (180 graden).

Meng kookvocht met likeur, citroensap en abrikozenjam, laat in koken tot het lekker voelt.

Serveer in glazen bakjes en giet er wat van de stroop over.