Nieuws/Lifestyle
812680582
Lifestyle

Met dit simpele trucje krijg je de romigste aardappelpuree ooit

Aardappelpuree kan eigenlijk altijd, of ’ie nu ouderwets of culinair hoogstaand is. In bedie gevallen wil je natuurlijk wel de romigste. Eén extra ingrediënt, dat je eigenlijk altijd wel in huis hebt, zorgt daarvoor!

De truc voor de meest superromige aardappelpuree zit hem aan het einde van de bereiding van de puree. Kook de aardappels zoals je normaal altijd doet, giet af, voeg de boter en andere smaakmakers toe en… een rauw ei. Pureer of stamp het rauwe ei goed door de hete puree en je krijgt de meest fluffy en romige puree waar je ooit van hebt kunnen dromen. Zo simpel kan het zijn.

Klopt, je kunt eieren beter niet rauw eten, maar omdat je hem toevoegt aan gloeiendhete aardappels, gaart hij door. Vind je het toch spannend? Zet dan de pan nog even op het vuur en warm eenmaal goed door terwijl je roert.

Wil je je puree nóg lekkerder maken? Voeg een scheutje rode wijnazijn of mosterd toe!

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop