Nieuws/Lifestyle
815884
Lifestyle

Overtreffende trap op Flying Dutch

Een festival op drie locaties verdeeld over Nederland, met artiesten die tussen de verschillende steden heen en weer worden gevlogen met helikopters. Dát is Flying Dutch.

Nederland is wereldwijd ook het enige land waar dit festival kan plaatsvinden. Voor de enorme productie is een groot aantal succesvolle artiesten, een forse schare fans en veel organisatiekracht nodig. Hier vallen die factoren samen. Op Flying Dutch staan vandaag Nederlandse dj's die week in week uit de wereld over vliegen om hun shows te geven, de 100.000 beschikbare kaarten waren van tevoren al uitverkocht en organisator Alda is door feesten als A state of trance en A day at the park gepokt en gemazeld op het gebied van grote producties. Het mag daarom best een flater worden genoemd dat rond etenstijd de rijen maar blíjven groeien.

Amsterdam

In Amsterdam vindt het feest (dat tot 23.00 uur vanavond duurt) plaats in het Olympisch Stadion. In Eindhoven is gekozen voor het Strijp S-terrein en in Rotterdam voor Ahoy. In de hoofdstad vult het stadion zich al vroeg in de middag voor dj's als Yellow Claw en Oliver Heldens. Hun muziek is vrolijk en energiek. Het is hét popgeluid anno 2015, met veel zang, stuiterende bassen en melodische pianoriffs.

Nicky Romero

Toch duurt het tot drie uur voor het feest echt losbarst en mensen ook echt gaan dansen. Nicky Romero treedt dan aan.

Flying Dutch is bedacht door John Ewbank. Dat die vooral van groots en meeslepend houdt blijkt uit alles. Van het immense podium dat tot de nok gevuld is met licht- en geluidsapparatuur tot aan de historische omgeving waarin de Amsterdamse editie plaatsvindt. Tel daar ook nog het aanvoeren van artiesten per helikopter per op en het is duidelijk dat dit het festival van de overtreffende trap is.

Prijzig

Dat dit ook ergens van betaald moet worden blijkt trouwens óók. Een biertje á 2,80 euro, ijsje voor 4,20 of pizzapunt voor 5,60 is best prijzig...