Nieuws/Lifestyle
817837
Lifestyle

Eerste auto Borgward wordt SUV

Borgward werkt met Chinese financiële hulp aan een wederopstanding. De eerste auto van het merk wordt een SUV die tijdens de autoshow van Frankfurt wordt getoond.

De productie van de SUV moet vervolgens starten in 2016. Voor het design van de auto is voormalig designer van Saab en Volvo Einar Hareide verantwoordelijk. Hareide werkt eveneens aan een compacter model.

Ulrich Walker

Borgward heeft Ulrich Walker aangesteld als CEO. Walker heeft al een flinke carrière in de autowereld achter de rug. Van 2000 tot 2004 was hij bestuurslid en verantwoordelijk voor de R&D-afdeling van Mitsubishi. Van 2004 tot 2006 heeft hij gewerkt als president en CEO van Smart. In de periode 2006 tot 2013 stond de titel CEO Daimler Noord-Oost Azië op zijn visitekaartje. Het is aan Walker om Borgward opnieuw op de kaart zetten. Hij weet zeker dat Borgward een plek op de automarkt kan veroveren. “We hebben nog wel een lange weg te gaan”, zegt hij in een statement.

Geschiedenis

Borgward bestond van 1919 tot 1961 en heeft in die periode meer dan een miljoen auto’s gebouwd in het Duitse Bremen. Het merk is bekend geworden met de Hansa 1500 sedan en de Isabella TS coupé. Het hele idee om Borgward te laten herleven is gestart door Christian Borgward, de kleinzoon van merkoprichter Carl. Wat zijn functie wordt binnen het bedrijf is nog niet duidelijk.