Nieuws/Lifestyle
817981
Lifestyle

BMW prijst 3 Serie: minder cilinders, hogere prijs

De  komst van een driecilinder benzinemotor in de 3 Serie heeft er niet toe geleid dat de vanafprijs van de grote middenklasser naar beneden is gegaan. De voordeligste 3 Serie staat zelfs voor een hoger bedrag op de prijslijst dan voorheen.

Zijn de kosten voor de facelift hoger dan de BPM-winst die met de kleinere benzinemotor valt te behalen? Nee, BMW geeft de 3 Serie voortaan een rijkere uitrusting mee. Voor het instapmodel zijn 16 inch lichtmetalen wielen, een regen- en lichtsensor, verschuifbare armsteun vóór en snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging (Servotronic) van de optielijst naar de lijst met standaarduitrusting verplaatst.

Vier naar drie

De voordeligste 3 Serie, nu 318i (was 316i), kost € 34.500,-. Voorganger 316i staat voor € 33.700,- genoteerd. In beide gevallen levert de motor 136 pk en 220 Nm, maar in het geval van de 318i hangt er een 1,5 liter driecilinder met turbo onder de kap. De 316i beschikt over een vierpitter van 1,6 liter.

Andere grille

De restyling van de 3 Serie omvat een nieuw koplampdesign, aangescherpte grille, gerestylede bumpers en verse achterlichtunits. Voor het interieur heeft BMW nieuwe materialen gekozen. De focus tijdens de ontwikkeling van de gefacelifte 3 Serie lag overigens op het verbeteren van het rijgedrag. De 3 Serie belooft nog meer rijdynamiek te bieden.

Plug-in hybrid

De levering van de 3 Serie start eind juli. De eerder aangekondigde 330e (plug-in hybrid) komt pas begin 2016 op de markt, waardoor BMW lijdend moet toezien hoe Mercedes met de C350e dit jaar de bijtellingsmarkt voor stekkerhybrides naar zich toetrekt.