Nieuws/Lifestyle
818008
Lifestyle

Huppert hoopt op Cannes-première Elle

Isabelle Huppert hoopt dat de thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven volgend jaar op het festival van Cannes zijn wereldpremière beleeft.

Dat stelde de 62-jarige ster vrijdag voorafgaand aan de vertoning van haar nieuwe film In the Valley of Love, die meedingt naar de Gouden Palm.

De Franse actrice Isabelle Huppert speelt namelijk een rol in de nieuwe film van Paul Verhoeven.

“Het is nog te vroeg om tot in detail op het project in te gaan”, excuseerde Huppert zich. “Maar het was geweldig om met Paul te werken. En ik hoop zeker dat ik hier volgend jaar weer ben, hopelijk met Elle.” Verhoeven stelde eerder ook al te hopen dat zijn nieuwe thriller in 2016 in Cannes te zien zal zijn.

Elle is een psychologische thriller over een zakenvrouw die wraak wil nemen op haar verkrachter. De opnames vonden de afgelopen maanden plaats in Frankrijk. Het wordt de eerste speelfilm van de 76-jarige regisseur in tien jaar tijd. De laatste grote productie die hij maakte, was het oorlogsepos Zwartboek.

Verhoeven prees Huppert als “een fantastische actrice die van de kleinste details iets maakt, of ze nou hallo of goedendag zegt. Ze werpt zich er helemaal in en gaat minuten door, of dat nou klaarkomen is of gillen.”