Nieuws/Lifestyle
818156
Lifestyle

Slechts 30 stuks beschikbaar

Nog een limited edition Porsche 911 Targa

Goed voorbeeld doet volgen. Nadat Pon Porsche Import eerder dit jaar bij Porsche Exclusive aanklopte voor een limited edition van de 911 Targa, komt nu ook de Italiaanse Porsche-importeur met een in eigen beheer samengestelde uitvoering.

Voor de vijftien kopers van de Nederlandse 911 Targa 4S Exclusive Edition, wees gerust. Projectleider Sales Porsche Exclusive Christian Heck liet bij de onthulling van de limited edition op de AutoRAI 2015 direct weten dat de versie exclusief voor de Nederlandse markt is. "Er komt geen zestiende exemplaar van", aldus Christian Heck. ”We kopiëren geen limited editions, ook al zijn het speciale edities voor lokale markten. De 911 Targa Exclusive Edition is voorzien van details die nooit op andere modellen zullen worden toegepast."

Verzoeknummers

Porsche Exclusive krijgt geregeld een verzoek van een importeur om een speciale versie te bouwen. ”Daar werken we graag aan mee”, zegt Heck. “Vaak is de verjaardag van een importeur of een andere speciale gelegenheid de reden om een limited edition uit te willen brengen. In het geval van deze Exclusive Edition is dat het vijftigjarige bestaan van de 911 Targa."

30 jaar Porsche Italia

Ook de Italiaanse importeur mag zich nu klant van Porsche Exclusive noemen. Het is de eerste maal dat het importbedrijf op een dergelijke manier zaken doet met Exclusive. De Italianen grijpen de dertigste verjaardag van Porsche Italië (opgericht in Padua in 1985, eigendom van het moederbedrijf Porsche AG sinds 1997) aan om met een speciale jubileumversie te komen. Het betreft een Targa in een blauwe tint uit het kleurenscala van 1975, voorzien van 20 inch Sport Classic-wielen in glanzend zwart en de Italiaanse driekleur op de zilverkleurige rolbeugel. Binnenin valt de gelimiteerde sportwagen op door met zwart leder en stof beklede stoelen, een geborsteld aluminium embleem en het logo van Porsche Exclusive Manufaktur. De dertig beschikbare auto's worden vanaf september uitgeleverd.