Nieuws/Lifestyle
818160
Lifestyle

Aftellen voor Hyundai Santa Cruz

Hyundai staat op het punt een besluit te nemen over de productie van de Santa Cruz. Volgens de Amerikaanse importeur is er een grote kans dat de autobouwer hem gaat maken.

De Santa Cruz werd begin dit jaar als verrassing op de autoshow in Detroit gepresenteerd. Al tijdens de show startte de autofabrikant met het marktonderzoek, dat vervolgens na de tentoonstelling is voortgezet. De Amerikaanse importeur van Hyundai geeft aan dat er over het algemeen heel positief op de pick-up is gereageerd. "Uit clinics is naar voren gekomen dat 90% van de ondervraagden uit de doelgroep het een geschikte auto vindt", zegt Hyundai USA-topman Dave Zuchowski. De CEO van het importbedrijf gaat er dan ook vanuit dat de auto groen licht krijgt. "We wachten op de reactie van het hoofdkantoor". Zuchowski denkt dat binnenkort de knoop wordt doorgehakt.

Pick-ups zijn razendpopulair in de Verenigde Staten. Het best verkochte model daar is een Ford F-150. Voor de Santa Cruz heeft Hyundai af gezien van de traditionele auto met open laadbak. De fabrikant heeft de personenauto als uitgangspunt genomen.

Mocht de auto in productie gaan, dan is de kans klein dat Hyundai het model ook in (West-)Europa gaat leveren.