Nieuws/Lifestyle
818528488
Lifestyle

Dagrecept: Zet een wat Oosters gehakt met doperwtjes op tafel

Gerechten met gehakt vind je over de hele wereld, ook in China. Al heb ik hier in Chinese restaurants nooit gehakt op het menu gespot. Misschien heb ik destijds gewoon niet goed gekeken, bovendien was ik waarschijnlijk toch voor de bekende klassiekers gegaan!

Toch is bijvoorbeeld deze variatie op Kantonees gehakt de moeite waard, zeker als je wat afwisseling zoekt. Het is bovendien niet zo moeilijk om klaar te maken.

Verhit 1 el olie in een wok of diepe koekenpan en fruit de knoflook en uien. Als de uien glazig zijn mag het rundergehakt erbij. Bak het gehakt bruin en voeg dan de rijstazijn en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de oestersaus en sojasaus toe, evenals de zwarte peper. Doe het deksel op de pan, draai het vuur omlaag en laat het lekker 10 minuten sudderen.

Daarna mogen de doperwtjes erbij, kook ze 1 minuutje mee, voeg vervolgens al roerend het water/maizena-mengsel toe en laat zachtjes koken totdat de saus de gewenste dikte heeft. Serveer het gehakt met rijst.

Nodig voor 4 personen:

- 400 g rundergehakt

- 1/2 ui (gesnipperd),

- 1 el olie

- 2 teentjes knoflook (gehakt)

- 1 el rijstazijn

- 150 ml runderbouillon

- 3 el oestersaus

- 3 el sojasaus

- ½ tl gemalen zwarte peper

- 100 g diepvriesdoperwten

- 1 el maizena in 1 el water