Nieuws/Lifestyle
818679063
Lifestyle

Recept: Hollandse kaasfondue (met bier én jenever)

We hebben het eerder gehad over vlees-, vis-, groente- en chocoladefondue. Hierbij toch een recept voor de kaasliefhebbers. In deze fondue echter geen Zwitserse, maar Hollandse kazen, bier en jenever!

Het recept voor deze Hollandse kaasfondue komt van Restaurant Fondue Fondue, in Amsterdam.

Nodig: 200 g geraspte Gouda, 200 g geraspte Edam, 200 g geraspte oude boerenkaas, 250 ml bier, scheutje jenever, een beetje bloem, teentje knoflook (geperst), zwarte peper

Bereiding: Meng de drie kazen met wat bloem. Verwarm het bier in de pan, doe het knoflook erbij, en voeg op hoog vuur alle kazen (beetje bij beetje) al roerend toe. Als de kaasfondue iets te dik is, kun je gewoon iets meer bier toevoegen totdat een mooie gladde kaasfondue ontstaat. Voeg ten slotte een klein scheutje jenever toe, draai wat verse zwarte peper erover en je kunt aan tafel.