Lifestyle/Culinair
820195599
Culinair

Recept van de dag: groentecurry

In een curry hoeft helemaal niet altijd vlees te zitten. In een goeie Indiase curry zit natuurlijk helemaal geen vlees. Belangrijk is een lekkere currypasa. Ja, die kan je zelf maken maar dat gaan we vandaag niet doen. Vandaag zijn we lui en kopen curry van Fairtrade original. Nee, niet om de wereld te redden maar omdat het echt lekkere curry is. Ik heb er altijd een pakje van in huis. Voor je kan niet weten.

Nou, en wat voor groente dan? Ik zou zeggen iets van bloemkool, aardappel. Heb je nog een paprika liggen, altijd doen, een rode peper, welkom! Ja, diepvrieserwten, kortom het is jouw feestje.

Nodig voor 4 personen:

• 200 gr belegen kaas, geraspt.

• 2 eetl olijfolie

• 100 gr magere gerookte spekblokjes

• 1 ui, gesnipperd

• 1 eetl bloem

• 400 gr aardappels, geschild, in stukken

• 1 liter kippenbouillon

• 1 flesje bockbier (en natuurlijk nog wat voor ernaast!)

Bereiding:

Fruit knoflook en ui, doe er de currypasta bij en wat kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, peper en het fijngesneden pepertje. Bak tot je hele keuken geurt.

Giet er de kokosmelk bij. En de aardappelblokjes, laat 40 minuten sudderen. Doe er de laatste 20 minuten de bloemkoolroosjes bij en de paprika in stukjes. Af en toe kijken of er genoeg vocht in zit. Scheutje groentebouillon doet wonderen. Serveer met warme chapita’s.