Nieuws/Lifestyle
823690
Lifestyle

Richtprijzen Maserati Levante: vanaf 90 mille

Maserati gaat de voordeligste versie van zijn fonkelnieuwe suv voor ongeveer 90.000 euro in de markt zetten. Het topmodel van de Levante zal om en nabij de 200.000 euro gaan kosten. Dat heeft Autovisie achterhaald.

De eerste suv van Maserati heet Levante en zal begin volgend jaar worden voorgesteld. De Italianen kiezen de autoshow in Detroit, die traditiegetrouw in januari wordt gehouden, voor de internationale onthulling van het model. In maart start in Italië de productie, waarna de levering van de suv zal beginnen.

Vijfzitter

De Italianen brengen alleen een vijfzitter. Van een zevenzitter is momenteel geen sprake. De autobouwer positioneert de Levante als praktische en functionele auto, met luxe in hoofdletters geschreven.

Maximaal 580 pk

Bij de aftrap wordt de Italiaanse concurrent voor de Porsche Cayenne en Range Rover Sport leverbaar met V6- en V8-motoren, één diesel en twee door Ferrari gebouwde benzinemotoren. In het geval van de benzinekrachtbronnen gaat het om een tot 350 pk opgevoerde V6-motor, een V6 met 450 pk en een V8 met maar liefst 580 pk. Daarmee zijn de blokken in de Levante een stuk sterker dan in de overige types van Maserati. De al aangekondigde plug-in-variant komt in een later stadium. De fabrikant kiest voor een gecombineerde benzinemotor met elektro-unit. Alle motorversies zetten hun trekkracht via alle vier de wielen op de weg.

Vijftig procent

Als basis voor de Levante dient het modulaire platform van de Ghibli en Quattroporte. De productie heeft echter niet in dezelfde fabriek als de twee sedans plaats. Maserati laat de ongeveer 4,85 meter lange Levante in een Fiat-fabriek maken. Het merk met de drietand verwacht vanaf 2017 op jaarbasis 37.000 stuks van de Levante te kunnen verkopen, waarmee de suv ongeveer de helft van de totale Maserati-productie zal bepalen. De resterende units worden verdeeld over de Ghibli, Quattroporte, GranTurismo (2017) en Alfieri (2016).

De prijs van 90.000 euro geldt voor de V6-diesel. De V8 zal in zijn dikste versie de 200.000 euro–grens passeren.