Nieuws/Lifestyle
826355
Lifestyle

Recept van de dag

Curry met kipgehaktballen

Juist omdat het iets minder warm buiten is, nu een heerlijke curry. Zelf maken natuurlijk!

Neem een halve dessertlepel gedroogde gemalen chilipepers en voeg daar een kwart theelepel gemalen kaneelpoeder plus een kwart theelepel gemalen nootmuskaat plus dezelfde hoeveelheid kruidnagel aan toe. Dan nog anderhalve theelepel garam masala.

Doe boter in een pan en laat heet worden en bak de kruiden met het fijn gesneden uitje. Doe er een klein blik in blokjes gesneden tomaten bij en laat sudderen. Dat is de curry.

Maak het kipgehakt aan met een losgeklopt ei, wat de chilipoeder, korianderpoeder, zout en peper en gemalen gember.

Maak er balletjes van, net iets groter dan soepballen. Bak de ballen alweer in wat boter zodat ze rondom kleur hebben. Voeg de curry toe, voeg de kokosmelk toe en laat sudderen tot de balletjes gaar zijn en je huis naar India ruikt.

Je serveert dit lekkers met wat gekookte linzen, stukjes limoen, flinterdun gesneden rode peper en lekker veel basilicum blad erover. De hitte bestrijd je altijd met iets zoeters: een bokbier naar keuze zou ik zeggen.

Nodig voor 4 personen:

• 500 gr kipgehakt

• ½ theel gember

• ½ theel chilipoeder

• ½ theel korianderpoeder

• 1 ei, met een beetje water losgeklopt

• 200 ml kokosmelk

• 1 Spaanse peper

• 1 limoen in stukken

• bosje basilicumblad fijngesneden

• zout en peper