Nieuws/Lifestyle
831386
Lifestyle

GoT-kostuums naar Nederland

Het kostuum dat Michiel Huisman draagt in hitserie Game of Thrones komt naar Nederland. De kleding en de wapens van zijn personage Daario Naharis zijn eind mei exclusief te zien in Amsterdam, op een expositie over de populaire HBO-reeks.

Dat heeft HBO Nederland woensdag bekendgemaakt. De expositie, waarin meer dan zeventig attributen uit de serie te zien zijn, staat van 27 tot en met 31 mei in de Zuiveringshal West in Amsterdam.

De tentoonstelling was al eerder in Amsterdam te zien en zorgde ervoor dat er medio 2013 wekenlang rijen voor de Amsterdamse Posthoornkerk stonden. Maar de expositie is inmiddels aangevuld. Behalve een groot aantal attributen uit de eerste vier seizoenen, is ook een groot aantal nog nooit eerder tentoongestelde voorwerpen uit de nog uit te zenden vijfde reeks te zien.

Interactieve ervaring

Bovendien ligt de focus in Game of Thrones: The Exhibition 2.0 meer op de interactieve ervaring die bezoekers hebben. Zo kunnen fans zich online aansluiten bij hun favoriete ‘Huis’ voordat zij de expositie bezoeken, wat de ervaring van het bezoek per persoon verschillend maakt.

Kaartjes voor de expositie zullen in tijdvakken worden toegekend. Binnenkort wordt bekendgemaakt waar en hoe de tickets te reserveren zijn. Voor zondag 31 mei geldt dit beleid niet: die dag krijgen bezoekers gewoon toegang op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.