Nieuws/Lifestyle
831616
Lifestyle

Maybach-versie Mercedes GL op basis volgende generatie

Mercedes-Benz wacht nog even met de introductie van de Maybach-versie van de GL. De fabrikant geeft aan dat de Maybach-uitvoering pas komt wanneer de Duitsers de volgende generatie GL presenteren.

Dat Mercedes op basis van de GL ook met een Maybach-variant komt, maakte Autovisie in november 2013 wereldkundig. De productmanager van de suv-modellen binnen Mercedes-Benz liet exclusief aan Autovisie weten dat de ultra-luxe versie van de GL Mercedes' antwoord op de Bentley Bentayga zou zijn.

Nieuwe naam

Nu blijkt dat het nog even duurt voordat de Mercedes-Maybach GLS, zoals de auto officieel gaat heten, uitkomt. Het concern wacht op de volgende generatie GL. Wanneer dat model komt, is niet bekend. De fabrikant lanceert later dit jaar de vernieuwde GL. Naast een restyling van de voor- en achterzijde krijgt de suv nieuwe motoren onder de kap en introduceert het merk comfortverhogende voorzieningen. Tegelijkertijd wijzigt Mercedes de naam GL in GLS, zoals het voor meer modellen met een nieuwe aanduiding komt. Zo heet de gerestylede ML voortaan GLE.

V12-motor

Het is de vraag of Mercedes voor de eerste suv onder Maybach-label ook voor een V12-motor kiest. De S600 beschikt wel over een dergelijke krachtbron, maar de twaalfcilinder is momenteel niet in de GL-Klasse voorhanden. Mogelijk laat de autobouwer het alleen bij een '500' met V8-motor.