Nieuws/Lifestyle
832076
Lifestyle

Lotus start joint venture voor autoproductie in China

Lotus-eigenaar Proton (onderdeel van het Maleisische DRB-HICOM) is samen met Lotus Group en het Chinese Goldstar Heavy Industrial een joint venture gestart om in de toekomst auto’s te kunnen bouwen in China. Doel van de joint venture is ook om het merk op Chinese bodem een extra boost te geven.

De Britse sportwagenbouwer bouwt momenteel alle auto’s in Hethell en exporteert ze vanuit daar over de hele wereld, waaronder China. China is in de ogen van Lotus en van Proton een belangrijke groeimarkt waar ook Lotus veel potentieel heeft.

Overeenkomst

In de overeenkomst staat dat de joint venture onderzoek- en ontwikkelingswerk uitvoert en dat er in een later stadium auto’s lokaal gebouwd en verkocht kunnen worden. Voorlopig zien de Elise, Exige en Evora gewoon in Engeland het levenslicht. In China bestaat de kans dat Lotus echter een ander segment betreedt. Bijvoorbeeld die van een compacte cross-over of sedan die meer geliefd zijn in China. De joint venture krijgt een kantoor in Quanzhou, de grootste stad in de provincie Fujian aan de oostkust van China.

Vorig jaar verkocht Lotus 80 auto’s in China. Wereldwijd vond Lotus vorig jaar voor 2.015 voertuigen een eigenaar.