Nieuws/Lifestyle
832087
Lifestyle

Smurfblauwe fantasie: Qoros 2 SUV PHEV Concept

Door het eerder uitlekken van patentfoto’s is deze Qoros 2 SUV PHEV Concept geen verrassing meer. Dat maakt het studiemodel echter niet minder bijzonder. Want de Chinese autobouwer onderzoekt met het model niet alleen het marktpotentieel van een compacte B-segment cross-over, maar werkt ook aan een eigen designtaal.

De Qoros 2 SUV PHEV Concept is anders dan de Qoros 3-modellen die we tot nu toe hebben gezien. Het design is vierkanter, uitdagender en meer gewaagd. Niet alleen het design is een belangrijk onderdeel van het prototype, ook de aandrijflijn.

Plug-in hybride

De 2 SUV PHEV Concept is zoals de typenaam in feite al duidelijk maakt, een plug-in hybride. Twee elektromotoren voorzien de achteras van energie en een compacte benzinemotor met turbo zorgt voor de vooras. Dat maakt van deze 4.181 mm lange cross-over direct een vierwielaandrijver. Verder is het model 2.030 mm breed, 1.553 mm hoog en komt de wielbasis uit op 2.600 mm. Wanneer een productiemodel volgt, is nog niet bekend.

Europa

Het duurt nog even voordat Qoros ook in Europa te koop is. Allereerst wilde de autobouwer het Europese dealernetwerk in 2016 uitgerold hebben, maar dat gaat vermoedelijk langer duren. Volgens het merk is het huidige modellenportfolio nog niet compleet genoeg om het merk succesvol neer te zetten in Europa. Met name een dieselmotor is van essentieel belang en die zit nog niet in het programma. Qoros moet verder nog aandacht besteden aan het opzetten van een degelijk Europees distributienetwerk.

Verkoopcijfers

Het merk verkoopt nu alleen auto’s in China en in Slowakije. In de loop van 2015 komen daar één of twee kleinere Europese landen bij, maar welke dat zijn is nog niet duidelijk. Het loopt nog geen storm bij de dealers, want vorig jaar verkocht Qoros 6.967 exemplaren in China terwijl de nieuwe fabriek een productiecapaciteit heeft van 150.000 stuks.