Nieuws/Lifestyle
832095
Lifestyle

CT6 PHEV

Cadillac CT6 ook als Plug-in Hybrid

Cadillac breidt het CT6-programma uit met een Plug-in Hybrid, zo dat maakt de autobouwer op de autoshow van Shanghai bekend.

De CT6 PHEV krijgt de beschikking over een 2,0 liter viercilinder turbomotor gekoppeld aan twee elektromotoren. De systeemoutput bedraagt 335 pk en 586 Nm. Alle technische specificaties houdt Cadillac nog even voor zich, maar de Amerikanen laten in ieder geval al weten dat de twee elektromotoren hun kracht halen uit een accupakket (18,4 kWh) dat tussen de achterbank en in de kofferruimte is verwerkt. Naar verluidt kan er zo’n 60 kilometer elektrisch gereden worden.

Standen

Het aandrijfsysteem heeft drie standen, te weten Normal, Sport en Hold. In de stand Normal wordt optimaal gebruik gemaakt van de elektrische actieradius, waarna de benzinemotor de boel overneemt. In Sport werken de benzinemotor en elektromotoren juist samen voor zoveel mogelijk power. In Hold slaat het systeem de elektrische energie op, zodat deze later benut kan worden, bijvoorbeeld in de stad.

Verkoop

De verkoop start in de eerste helft van 2016, nadat de productie van de CT6 met reguliere motoren is gestart. Cadillac verkoopt de CT6 PHEV allereerst in de Verenigde Staten, gevolgd door een marktintroductie in China. De komst naar Europa is nog niet bekend.