Nieuws/Lifestyle
832119
Lifestyle

Ook turbomotor voor Lexus RX

Lexus gaat de fonkelnieuwe RX ook als RX200t leveren, zo heeft de fabrikant op de autoshow in Sjanghai laten zien. De motorisering komt naast de RX450h in het programma. Of dat ook in Nederland het geval is, kan de importeur nog niet aangeven.

De RX450h debuteerde eerder deze maand op de autoshow in New York. Nu de autotentoonstelling in Sjanghai opent, treedt de suv met een viercilinder turbomotor aan. Het betreft een twee liter benzinemotor met variabele kleptiming, turbo en intercooler. Het blok is goed voor meer dan 225 pk. Het exacte vermogen is nog niet bekend. De motorversie bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Aan de krachtbron koppelt Lexus een automaat met zes verzetten. De autobouwer kiest voor overbrengingsverhouding die de auto vanuit stilstand vlot op gang brengen en tussenacceleraties bespoedigen. De hogere trappen zijn gericht op een laag brandstofverbruik.

De fabrikant geeft aan dat de RX200t voor Europa beschikbaar komt, maar dat niet alle landen de motorisering gaan voeren.