Lifestyle/Culinair
833468697
Culinair

Recept van de dag: vissoep van Berthe

Mmm, vissoep. Ik heb Berthe Meijer vandaag te hulp gevraagd. Dat boek der boeken, het beste kookboek ooit: De avontuurlijke keuken.

Nodig voor een mooie herfstdag met familie:

•200 gr kabeljauwfilet

•200 gr tongfilet

•1 ui (gesneden)

•1 stok prei (gesneden)

•2 stokken bleekselderij (in kleine stukjes)

•4 wortels in dunne plakjes

•1 paprika in stukjes

•1 ½ l visbouillon (van blokjes, jawel!)

•zwarte peperkorrels

•1 eetl tijm

•1 laurierblad

•1 theel venkelzaad

•1 stukje sinaasappelschil

•1 teen knoflook

•1 klein blikje tomatenpuree

•2 ½ dl witte wijn

•150 gr gekookte mosselen

•fijngehakte peterselie

•het beste stokbrood dat je kan krijgen

Bereiding:

Snij de visfilet in stukken. Zet de visbouillon op met peperkorrels, tijm, laurierblad, venkelzaad, sinaasappelschil en knoflook. Doe de gesneden groentes erbij. Breng aan de kook. Laat een kwartier zacht koken.

Roer tomatenpuree los met witte wijn, doe bij de soep. Doe de stukken vis bij de soep, nog wat zout en peper misschien? Vijf minuten sudderen. De mosselen erbij, weer vijf minuten. Haal sinaasappelschil eruit en het laurierblad. Serveer met prachtig stokbrood. En strooi er per bord nog wat fijngesneden peterselie over.

Als je dit eet schaam je je voor al die keren dat je niet wist wat je zou gaan klaarmaken. Zo lekker. Fijn weekeinde.