Nieuws/Lifestyle
835223129
Lifestyle

Recept van de dag: Sinaasappel en rosbief

Hoewel sinaasappels niet helemaal van dit seizoen zijn, zijn het geweldige vrienden bij deze hitte. De andere vriend is venkel. Je mag dit gerecht uitbreiden met bijvoorbeeld dikke plakken nectarines. Voor de amandel zijn halve amandelen hier het lekkerst. Even in een hete droge koekenpan oppiepen. Neem er lekker veel van. Erbij zijn plakjes rosbief opgerold met een beetje mierikswortel losgeroerd met een klein beetje mayonaise, heel erg lekker.

Rasp een sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Meng het sap met Dijon-mosterd, sinaasappelrasp en 50 ml van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, zet apart. Dat was niet moeilijk, toch?

Haal al die gekke friemels van de venkel en snij in plakken van ongeveer 1 cm dik, meng met de rest van de olijfolie en peper en zout. Gril de venkel acht minuten, draai halverwege om. Hak de gegrilde venkelplakken grof.

Maak de andere sinaasappels schoon en verdeel in partjes. Of wissel hier af met de nectarine.

Pluk de muntblaadjes van de stelen en hak ze fijn. Meng de gegrilde venkel met de sinaasappels, de amandelen, de gehakte munt en de dressing.

Leg er de rosbiefrolletjes naast. Eten waarvan zelfs op de heetste dag weer trek krijgt! Want let erop, bij deze warmte, je moet goed eten!

Nodig voor 4 personen:

•4 sinaasappels

•2 eetlepels Dijon-mosterd

•95 ml olijfolie

•2 venkels

•zout peper

•4 eetl halve amandelen, geroosterd

•4 takken munt

•100 gr rosbief in plakjes

•1 theel mierikswortel

•1 eetl mayonaise