Nieuws/Lifestyle
835300
Lifestyle

Citroën Aircross Concept is Cactus in het kwadraat

Voelt u zich al ontspannen? Dat zou wel moeten namelijk, want – en wij citeren – “het uitgesproken optimistische concept Citroën Aircross straalt een serene en positieve energie uit”.

Jazeker, volgens Citroën is deze Aircross “een uitnodiging tot reizen in een cabine die onmiddellijk een gevoel van comfort en energie opwekt”, want aan boord “staat alles in het teken van welzijn voor lichaam en geest”. Wij zien echter gewoon een grotere uitvoering van de C4 Cactus.

En inderdaad, de bekende Airbumps komen terug op de aantrekkelijk gestileerde Aircross. Niet op de flanken dit keer, maar op de dorpels en op de voor- en achterbumper om de carrosserie te beschermen tegen “kleine dagelijkse schokken”. Wat dat ook moge betekenen.

Hybride

Het nieuwste studiemodel van Citroën is 4,58 meter lang, 2,1 meter breed, 1,8 meter hoog en rolt op forse 22 inch wielen. Voor de aandrijving zorgt een hybride-aandrijflijn die een 218 pk sterke 1,6 liter benzinemotor combineert met een 95 pk leverende elektromotor bij de achteras.

Het gecombineerde vermogen van 313 pk is voldoende om een acceleratietijd van 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h mogelijk te maken. Het theoretische verbruik van de Aircross ligt volgens Citroën op 1 op 58, wat betekent dat hij 39 g/km aan CO2 uitstoot.

Kijk voor meer foto's en details op Autovisie.nl.