Nieuws/Lifestyle
835362
Lifestyle

Kia brengt topmodel Picanto op AutoRAI 2015

Kia grijpt de AutoRAI 2015 aan om het topmodel van de Picanto te presenteren. De versie heet SportsLine en is bijzonder sportief aangekleed.

Het topmodel SportsLine onderscheidt zich van de recent gerestylede Picanto-broers door een aangepaste voor- en achterzijde. De fabrikant monteert op de SportsLine vijftien inch grote lichtmetalen wielen, side skirts, hertekende voorbumper, gewijzigde grille, achterbumper met ronde lichtclusters en een uitlaatsierstuk. Binnenin wordt de speciale aankleding doorgezet in het interieur door de montage van rode kleuraccenten en aangepaste pedalen.

Topmodel

Ten opzichte van de DynamicLine beschikt de SportsLine bovendien over een rijkere uitrusting. De fabrikant voegt aan de lijst van de DynamicLine zaken toe als parkeersensoren (alleen achter), een verwarmbaar stuurwiel en voorstoelen, stop/start-knop en elektrisch inklapbare buitenspiegels.

Drie en vijf

Kia levert de SportsLine alleen met de 1.2-benzinemotor, de enige vierpitter in het Picanto-programma. De krachtbron is goed voor 85 pk, wat 17 pk meer is dan de 1.0-driepitter. Kia biedt de SportsLine als driedeurs voor € 14.395,- aan. De vijfdeurs is er vanaf € 14.795,-. Het prijsverschil met de DynamicLine bedraagt € 1.800,-.