Nieuws/Lifestyle
835406
Lifestyle

BMW werkt aan softe M-versie X3

De nieuwe zescilinder turbomotor in de nog aan te kondigen BMW 340i zal door de autobouwer ook gebruikt worden in de X3, zo melden doorgaans betrouwbare bronnen. Alleen schaart BMW de motorisering in de X3 onder de M-vlag.

De 340i komt als eerste van het tweetal op de markt. BMW kondigt de 340i binnen afzienbare tijd aan als topversie van de gefacelifte 3 Serie. Topversie? Als we de M3 tenminste buiten beschouwing laten. De nieuwe uitvoering beschikt over een zes-in-lijn met turbo. De drie liter grote krachtbron levert zo'n 365 pk.

M Performance-label

In de X3 krijgt de krachtbron dezelfde output, waarmee het direct de meest potente motorisering voor de suv is. Het huidige topmodel van de X3-familie is de xDrive35i en dat type haalt maximaal 306 pk uit zijn geblazen zespitter. BMW positioneert de '40i' naar verluidt als M-versie. Dat wordt geen hardcore M-uitmonstering in de geest van een M3, M4 of X5M. Een dergelijk type staat wel degelijk op de agenda. De Duitsers brengen de '40i' als X3 M40i in lijn met de M135i en M550d.

SUV

Wanneer de nieuwkomer op de markt komt, is nog niet bekend. De komst van de M-versie is evenmin door BMW aangekondigd. De fabrikant geeft aan dat het bedrijf het M-label voor meer modellen wil gebruiken. De suv maakt een belangrijk deel uit van dat productoffensief, aangezien de vraag naar luxe terreinauto's onveranderd blijft groeien.