Nieuws/Lifestyle
835460
Lifestyle

Opel Adam Rock S: wereldprimeur op AutoRAI

De AutoRAI heeft een heus wereldprimeurtje. Opel brengt van 17 tot en met 26 april namelijk de Adam Rocks S mee, de performanceversie van zijn kleine softroader.

Onder zijn motorkapje huist een 1,4 liter turbomotor die goed is voor 150 pk. De topsnelheid van de Adam Rocks S ligt op 210 km/h, de sprint van stilstand naar 100 km/h zou in 8,5 seconden voorbij moeten zijn. Het verbruik van de aandrijflijn ligt in theorie op 1 op 16,9, wat gelijk staat aan een CO2-uitstoot van 139 g/km.

Tupperware

Qua uiterlijk valt de gewone Adam Rocks in het bekende softroaderstramien, met een 15 mm grotere grondspeling en dikke zwarte bumpers om terreinwaardigheid te suggereren, maar geen vierwielaandrijving. De Rocks S is door Opel echter weer 15 mm lager gelegd, dus is het model weinig meer dan een Adam S met wat tupperware aan de buitenkant.

Recaro

Standaard heeft de auto overigens een stoffen dak, dat elektrisch bediend wordt en in 5 seconden helemaal open gaat. Verder is de Adam Rocks S leverbaar met Recaro-sportstoelen, leren bekleding in het interieur en een parkeerassistent met dodehoekwaarschuwing.