Nieuws/Lifestyle
836628
Lifestyle

Toyota introduceert RAV4 Hybrid

Toyota elektrificeert zijn modellengamma in hoog tempo. Als deze gloednieuwe RAV4 Hybrid op de markt komt, is de suv het zesde model van Toyota dat als hybride wordt uitgevoerd. De Prius, Prius Wagon, Yaris, Auris en Auris Touring Sports gingen hem voor.

Hoeveel gecombineerd vermogen en koppel de hybride-aandrijflijn van de RAV4 levert, meldt Toyota nog niet, maar het zal ongetwijfeld voldoende zijn, want de Hybrid kan niet minder dan 1.650 kg trekken. Onder de motorkap van de suv liggen een 2,5 liter benzinekrachtbron en een elektromotor, aangevuld met een elektromotor op de achteras.

Facelift

Met de komst van de RAV4 Hybrid profiteert het model ook van een lichte facelift. De neus en achterzijde van de auto liggen nu meer in lijn met de rest van het Toyota-gamma en het interieur is opgewaardeerd met zachtere materialen, een kleurenscherm tussen de tellers en het optionele 360 Panoramic View Monitor.

Veiligheid

Ook leverbaar is het veiligheidspakket Toyota Safety Sense, dat onder meer is samengesteld uit Lane Departure Alert, Auto High Beam en Road Sign Assist. Toe te voegen is adaptieve cruise control met een Pre-Collision System dat ook voetgangers detecteert. De RAV4 Hybrid komt later dit jaar onze kant op.