Nieuws/Lifestyle
836654
Lifestyle

Bachvereniging zet Matthäus Passion online

De Nederlandse Bachvereniging zet vrijdag de eigen opname van de Matthäus Passion online.

Het beroemde stuk wordt op de website allofbach.com geplaatst, waarop het ensemble de komende jaren alle 1080 werken van Johann Sebastian Bach voor een groot publiek toegankelijk wil maken. Dit initiatief vormt de opmaat voor het honderdjarig jubileum van de Bachvereniging in het seizoen 2021-2022. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Voor veel mensen is Bachs Matthäus Passion hét muzikale evenement van het jaar. Het EO-spektakel The Passion heeft de afgelopen jaren mede gezorgd voor veel hernieuwde interesse voor het muziekstuk. Kaarten voor de uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk in Naarden zijn een jaar van tevoren al uitverkocht.

De opname die op de website wordt gezet, is vorig jaar in Naarden gemaakt. De Bachvereniging werd in 1921 opgericht om elk jaar Bachs meesterwerk uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. Het is de bedoeling dat in 2022 - als de Bachvereniging honderd jaar bestaat - alle 1080 werken van Bach gratis toegankelijk online staan.