Nieuws/Lifestyle
836778
Lifestyle

Homo, bi of hetero?

Filmrecensie: Wasp

Midden in de geurende lavendelvelden van de Provence staat het familiebuitenhuis van Olivier. Met zijn vriend James wil hij er een romantisch samenzijn doorbrengen.

In een opwelling nemen de geliefden ook Caroline mee, een schoolvriendinnetje van James dat net gedumpt is door haar vriendje. Als de mojito’s zijn bereid en de lichamen ingesmeerd, lijkt niets een zorgeloze vakantie in de weg te staan. Dan begint de manipulatieve Caroline als een lastige wesp in de relatie van Olivier en James te prikken. En hoewel dat flink wat irritaties oplevert, raakt Olivier ook door de intrigante gefascineerd.

Vriendschappen en seksualiteit worden op de proef gesteld in Wasp, het intrigerende regiedebuut van Philippe Audi-Dor. Met een talentvolle cast, een minimaal budget en zijn eigen vakantiehuis als draailocatie, serveert de Zwitserse cineast een interessant verhaal binnen het gay & lesbian-filmgenre. Niet een man die als homo uit de kast wil komen staat centraal, maar een homo die eigenlijk op vrouwen valt.

Met een prima gevoel voor sfeer en spanning transformeert Audi-Dor zijn karakterstudie gaandeweg in een verontrustend drama met thriller-elementen, waarbij tal van vragen worden opgeroepen. Valt Olivier uiteindelijk voor de verleidingstechnieken van Caroline? Pleegt James misschien een moord uit liefde? Hoewel de climax enigszins teleurstelt, bewijst Wasp wel dat er met Philippe Audi-Dor een nieuw en veelbelovend filmtalent is opgestaan.