Nieuws/Lifestyle
836810
Lifestyle

Doek valt voor popfestival op Nürburgring

Voor het eerst in drie decennia is er dit jaar geen popfestival op het Duitse circuit Nürburgring in de Eifel. Het orginele Rock am Ring was na onenigheid tussen de organisatoren en de racebaan, al verhuisd naar een vliegveld in de Vulkaaneifel. Het nieuwe Grüne Hölle Rock dat op de ring zou komen, heeft nu ook een andere plek gezocht.

Volgens de organisatie daarvan hebben de uitbaters van het circuit, het bedrijf Capricorn Nürburgring, zich niet aan het contract gehouden. Grüne Hölle Rock zal nu eind mei in Gelschenkirchen worden gehouden. Onder de naam Rock im Revier is het festival ondergebracht in het stadion van voetbalclub Schalke 04.

Het festival Rock am Ring werd in 1985 voor het eerst gehouden. Het was aanvankelijk een eenmalig evenement maar vanwege het grote succes keerde het, op een onderbreking van twee jaar na, elk jaar terug. Het festival trok jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers.

Het gaat het circuit overigens ook op andere fronten niet bepaald voor de wind. De baan ging in 2012 bijna failliet vanwege tegenvallende bezoekersaantallen bij nieuwe attracties. De Formule 1 race die dit jaar op de baan zou worden gehouden, is geschrapt.