Nieuws/Lifestyle
839678
Lifestyle

Ford Fiesta RS komt

Ford Performance werkt aan meer dan 12 performance voertuigen bedoeld voor de hele wereld die er rond 2020 allemaal moeten zijn. De kans is zeer groot dat een Fiesta RS een van de nieuwe modellen wordt.

Plannen

Dat blijkt uit een interview met Pim van der Jagt, Managing Director Ford Research Center in Aken, tijdens een uitzending van de Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio. Werner Budding van Autovisie vroeg Van der Jagt of er ruimte en noodzaak is voor een Fiesta RS. Daarbij gaf hij min of meer toe dat hij komt. “Dat kan in de plannen staan inderdaad”, zegt hij. “In de line-up is ruimte voor meer Ford-performance modellen.”

Het radio-fragment van BNR Nieuwsradio is terug te luisteren vanaf 22 minuten en 30 seconden.

Ford Performance manager Tyrone Johnson liet eerder al weten dat er meer komt op basis van de huidige Fiesta. "Het is iets waar we aandachtig naar kijken", liet hij weten. Volgens de manager moet een RS objectief gezien qua prestaties op meerdere fronten beter zijn dan bijvoorbeeld een ST, anders is het model het RS-label niet waardig. Mogelijk krijgt een Fiesta RS 230 pk, een sperdifferentieel en een extremer vormgegeven bodykit.

Lange tijd stond de Fiesta ST op de eerste positie in het hot hatch B-segment. Maar door de komst van de Peugeot 208 GTi 30th Anniversary is de Ford qua beleving niet langer de beste.

In Autovisie Magazine nummer 7, die nu in de winkels ligt, doet Autovisie uit de doeken waarom Ford juist met een Fiesta RS moet komen in een vergelijkingstest met die snelle 208 GTi-uitvoering.