Nieuws/Lifestyle
839690
Lifestyle

BMW M2 en M4 GTS duiken op in productplanning

Tijdens een interne marketing workshop van BMW is het ten strengste verboden om foto’s te maken van de officiële productagenda. Toch maakte iemand stiekem een foto waardoor BMW onbedoeld bevestigt dat een M2 en M4 GTS op komst zijn.

F87 en F82

Op de foto, te zien op Bimmerpost, worden de BMW M2, codenaam F87, en M4 GTS met codenaam F82 genoemd. Naar verluidt komt de M2 pas eind dit jaar op de markt. Volgens interne documenten start de productie in november en loopt deze door tot oktober 2018. Dat betekent dat de sportcoupé dus drie jaar in productie is. Een jaar langer als de 1 Serie M Coupé. BMW positioneert de M2 boven de M235i Coupé die 326 pk en 450 Nm levert. De M2 krijgt vermoedelijk minimaal 360 pk.

Waterinjectie

Details over de M4 GTS zijn beperkter, maar kijkend naar de vorige generatie M3 GTS krijgt het model uitbundiger spoilerwerk en waarschijnlijk ook iets meer vermogen. De kans is aanwezig dat BMW de M4 GTS voorziet van waterinjectie waarmee het vermogen toeneemt zonder de cilinderinhoud te vergroten.