Nieuws/Lifestyle
839860
Lifestyle

Call me maybe-zangeres is terug

Hé, Carly Rae!

Wat een hit en wat een belofte: 2012 was een prachtjaar voor Carly Rae Jepsen, die een absolute wereldhit scoorde met Call me maybe.

Met I really like you keert ze deze week na twee jaar afwezigheid veelbelovend terug in de Top 40.

Het aanstekelijke I really like you (met Justin Bieber en Tom Hanks in de videoclip!) komt als hoogste nieuwkomer binnen op de 26e plaats. Daarmee blijft Jepsen ver verwijderd van voorjaarskoning Omi, die nog een weekje aan zijn regeerperiode vastknoopt. Maar het is hoog genoeg om stevig te kunnen oprukken de komende weken.

Voor Jepsen lukte zoals gezegd bijna alles in 2012 dankzij Call me maybe. Ruim een half jaar stond deze single in de Top 40. En ondanks dat ze een nummer één net mis liep wist ze het wel te schoppen tot de top twintig meest succesvolle hits in de lijst ooit. Bovendien maakte het van Jepsen in één klap een van de meest succesvolle Canadese artiesten in de Top 40, na bewezen sterren als Celine Dion, Nelly Furtado, Bryan Adams, Nickelback en Shania Twain.

Vijf jaar daarvoor werd Epsen derde bij de Canadese versie van Idols. Haar debuutalbum Tug War uit 2008 deed het vervolgens thuis niet onaardig en met die ene supersingle voorop deed opvolger Kiss uit 2012 het zelfs internationaal best goed. Maar gevoelsmatig is nu het moment aangekomen om die stijgende lijn door het dak te stuwen.

Want als er iets aan te merken is op deze vooralsnog vooral vrolijkmakende popzangeres is dat de bevestiging dat ze meer is dan Call me maybe nog ontbreekt. De popgeschiedenis kent al genoeg one-hit-wonders, Jepsen heeft nog kans zich aan dat lot te ontworstelen.

Het momenteel sterk oprukkende I really like you zou daar het begin van kunnen zijn. Bovendien is het de voorloper van haar derde album liet de Canadese al weten. Het kan zomaar weer een heel mooi jaar worden voor Carly Rae...