Nieuws/Lifestyle
843785
Lifestyle

Marktintroductie Ford Focus RS niet dit jaar

Potentiële kopers van de fonkelnieuwe Ford Focus RS moeten langer geduld hebben. De Europese marktintroductie vindt zoals eerder werd gecommuniceerd niet dit jaar plaats, maar pas in 2016.

De reden waarom de Focus RS later komt is onduidelijk. Volgens de Nederlandse woordvoerder vindt de marktintroductie nu in het eerste kwartaal van 2016 plaats.

Zaken oningevuld

Op de lijst met technische specificaties zijn nog een aantal zaken oningevuld. Zo moet Ford het daadwerkelijke motorvermogen nog vrijgeven als ook de prestatiecijfers. Wat nu bekend is dat de Focus RS een 2,3 liter EcoBoost-viercilinder onder de kap krijgt met meer dan 320 pk. Het blokt haalt maximaal 6.800 toeren per minuut en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak met korte verhoudingen.

* * * Wil je alvast proefzitten in de Ford Focus RS? Neem dan hier plaats! * * *

 

 

Drift-knop

Het topmodel beschikt over Dynamic Torque Vectoring (DTV) waarmee maximaal 70% van de trekkracht naar de achteras wordt gedirigeerd. De trekkracht wordt vervolgens afhankelijk van de rijsituatie naar één van de twee achterwielen overgebracht. Een speciale rear drive unit (RDU) rekent 100 keer per seconde uit bij welk wiel de kracht het beste omgezet kan worden in snelheid. Ook aanwezig is launch control en een heuse ‘drift’-knop.