Nieuws/Lifestyle
843932
Lifestyle

Skoda Superb Combi ook weer als Scout

Skoda brengt op basis van de nieuwe Superb opnieuw een Combi-versie op de markt. Daarvan introduceert de Tsjechische autobouwer in een later stadium ook weer een Scout-model.

De Superb Combi Scout is een wat avontuurlijk vormgegeven model met verhoogde wielophanging en vierwielaandrijving. Wanneer de uitvoering komt kan de Nederlandse importeur nog niet bevestigen. In ieder geval pas na de komst van de Superb Combi die na de zomer bij de Nederlandse dealers verschijnt. De hatchback is daar al in juni te vinden. Het eerste grote publieksoptreden van de Superb Combi vindt plaats op de IAA van Frankfurt in september.

Verwachtingen

De prijzen van de nieuwe Superb zijn nog niet bekend, maar volgen vermoedelijk over een maand of twee. De prijs zal niet veel afwijken van de Superb van nu, reken daarom op een bedrag van rond de dertig mille.

De verkoopverwachtingen van Skoda’s vlaggenschip zijn groot. De Tsjechen verwachten er meer exemplaren van te verkopen dan van de eerste en tweede generatie samen. Dat betekent meer dan 700.000 stuks wereldwijd. Vooral kopers in China zullen een belangrijke afnemer zijn.