Nieuws/Lifestyle
844041
Lifestyle

Cadillac CT6 is er klaar voor

De New York International Auto Show 2015 heeft naast bijvoorbeeld de McLaren 'P13', Mercedes GLE en Jaguar XF ook de Cadillac CT6 als wereldprimeur te bieden.

De CT6 is Cadillacs voorlopige topmodel. Hij neemt later dit jaar de plaats in de XTS, die dan slechts enkele jaren op de markt was. Naast de CT6 komt Cadillac met minimaal twee modellen die het merk in de hogere regionen van de automarkt brengt. De fabrikant wil duidelijk de strijd aan met Mercedes-Benz en heeft zelfs een oogje op Bentley. Overigens breidt GM's luxemerk het programma niet alleen aan de bovenzijde uit. De Amerikanen werken momenteel aan een model onder de ATS. Dat kersverse instapmodel moet de strijd aan gaan met de Mercedes CLA en Audi A3 sedan.

Hybride

In tegenstelling tot de XTS staat de CT6 wel op de nominatielijst om in Europa in de verkoop te gaan. De limousine komt er in eerste instantie met een V6- en V8-benzinemotor, beide met twee turbo's. Later brengt de autobouwer ook een versie met hybride-aandrijflijn, waarbij een V6-motor wordt gecombineerd met een elektromotor. Of er ook een V-Series volgt als antwoord op de AMG's van Mercedes en de M-modellen van BMW, is niet bekend.

De New York International Auto Show 2015 duurt van 3 tot en met 12 april.