Nieuws/Lifestyle
844442
Lifestyle

 Eerste beelden documentaire Kurt Cobain

VIDEO - De eerste trailer van de langverwachte documentaire over het leven van Kurt Cobain is onthuld. Vele fans kijken uit naar de beelden van Kurt Cobain: Montage of Heck.

De korte trailer bevat beelden van onder andere homevideo's waarop de Kurt Cobain te zien is met zijn toenmalige vrouw Courtney Love en zijn dochter Frances Bean Cobain. Daarnaast zien we een geanimeerde versie van Cobain en ander privémateriaal. In de documentaire is tevens nieuwe muziek van hem te horen.

De nabestaanden hebben de beelden beschikbaar gesteld voor de docu. Regisseur Brett Morgen werkte nauw samen met Kurts dochter Frances Bean (22) om een zo realistisch mogelijk beeld te scheppen van haar vader.

"De film geeft zonder taboes toegang tot de archieven van Cobain, terug naar zijn nog nooit vertoonde homevideo's, opnames, kunstwerken, fotografie, tijdschriften, demo's en persoonlijke archieven, net als meerdere Nirvana-liedjes en optredens", luidt een persverklaring van HBO.

In de jaren negentig werd Cobain wereldberoemd als frontman en gitarist van de grungeband Nirvana uit Seattle. Op 8 april 1994 werd de toen 27-jarige Cobain dood gevonden in zijn huis in Seattle. Hij had zichzelf daar van het leven beroofd.

De première van de film vindt plaats op 4 mei op HBO in Amerika.